icon

Velkommen til Idrettsskolen

Numedal folkehøgskole
  • Vi er en folkehøgskole der trening og turer, samarbeid og glede står i fokus. Hos oss vil du få et annerledes skoleår uten karakterer og vurderinger, med mange nye opplevelser og nye venner!
  • Her får du nye utfordringer, og kan utvikle egne talent og interesser. Du får ta del i et fellesskap og samtidig oppdage nye sider av deg selv.
  • Et år på folkehøgskole kan gi deg kunnskap og opplevelser som du har med deg resten av livet. Noen forbereder seg til studier eller for å inn i forsvaret. Andre kommer for å bli bedre i sin egen idrett, noen ønsker nye omgivelser og tenke over hva de vil i fremtiden.

Se hver elev

Vi er opptatt av å se hver elev. At hver elev skal føle seg inkludert og verdsatt. Vi jakter mestring fordi det "å beherske noe" gjør at man føler man kan noe, er verdt noe, og betyr noe for andre. Som elev ved Idrettsskolen får du mange aktive timer inne og ute. Du får mulighet til å dyrke dine interesser, og finne nye interesser gjennom nye valgfag. Kanskje du oppdager helt nye sider og talenter ved deg selv.

Vi støtter deg

Vi arbeider tett sammen både faglig og sosialt. Jeg kan garantere at hele personalet jobber hardt for at du skal få et godt år. Vi støtter deg når du trenger det, pusher deg når det er nødvendig, utfordrer, veileder, lytter, trener og løser livets gåter i lag med deg. Sammen bygger vi et godt mestringsmiljø for læring.

Utvikling

Vi er opptatt av å være en skole i utvikling både faglig og når det gjelder de fysiske rammene. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle nye linjetilbud. Vi har vært en folkehøgskole siden 1906 og en idrettsfolkehøgskole siden 1986. Vi som jobber på skolen i dag har lang erfaring. Vi er engasjerte, har allsidig faglig bakgrunn og vi trives godt med en spennende hverdag sammen med ungdommen.

Flotte treningsanlegg

Skolen har landets beste folkehøgskole-treningsanlegg. De er tilgjengelige for deg på dagtid og kveldstid gjennom hele skoleåret. Finn ut mer om våre treningsanlegg.

Om skolen

Skolen er frilynt

Idrettsskolen er en frilynt skole.
Vi respekterer at livssyn er en privat sak.

Vi tilbyr hel og halvårs kurs

Vi tilbyr både hel- og halvårskurs. Helårskurs er at du følger en av våre linjer, fra august til mai. Halvårskurset er for deg som ønsker å få med deg et halvt år med folkehøgskole før andre planer. Dersom du skal inn i militæret eller begynne å studere etter jul, kan du ta et halvårskurs hos oss på høsten, eller våren. Vi har alltid mange halvtårselever så du blir ikke alene om å være halvårselev. Du blir naturlig nok tatt imot med åpne armer!

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole

Når starter vi med å ta opp elever?

Vi starter elevopptaket 1. februar, og fortsetter utover våren til skolen er fylt opp. Det er lurt å være tidlig ute med søknaden. Da har du størst sjanse til å få det linjetilbudet du ønsker mest.

Lån og stipend

Som elev på Idrettsskolen har du rett til stipend og lån fra Lånekassen på lik linje med studenter i høyere utdanning. Støtten blir utbetalt månedlig, normalt den 15. i hver måned. Mer informasjon finner du på økonomisiden.

To tilleggspoeng

Ett år på Idrettsskolen gir deg 2 tilleggspoeng til videre studier. For å få tilleggspoengene må du ha mindre enn 10% fravær i tillegg til generell studiekompetanse fra videregående skole. Du får også realkompetanse i linjefaget, og som instruktør. Vi har ingen eksamener eller karakterer.

Mat, kosthold og måltider

Godt variert kosthold

Vi har et godt og variert kosthold for aktiv ungdom.
Det er basert på veiledning fra Statens Ernæringsråd.
Vi har kaffemaskin, te, melk og appelsinjuice og eplejuice.
De beste toast kan du også lage i vår fancy toastmaskin.

Vi kan gjerne unne oss litt ekstra i tilknytning til høytider, arrangement og spesielle anledninger / tilstelninger, og kjøkkengjengen koser seg med å få bidra med noe ekstra. Vi har også dessert hver søndag. Kjøkkenet baker gjerne brød og kaker, og det aller beste knekkebrødet! Hjemmelaget frokostblanding er også ofte å finne på bordet.

Matråd

På Idrettsskolen har vi et eget matråd, som består av kjøkkenleder og elever. Her vektlegges samarbeid med elevene når det gjelder skolens kosthold. Elevene har dermed mulighet å være med å påvirke meny og utvalg.

Frokosten består av brødmat med et godt utvalg av pålegg, samt havregrøt, knekkebrød og frokostblandinger. Noen dager settes det fram andre varianter, som f.eks yoghurt eller hjemmelaget prim, og til søndagsfrokosten serveres det alltid noe ekstra.

Lunsj kan oppleves som dagens viktigste energipåfyll, og brød og pålegg varieres med spennende salater eller varme retter. Her er alltid frukt og grønt som du kan forsyne deg med i tillegg.

Middagen serveres når undervisningen er slutt for dagen. Her er det god variasjon mellom tradisjonsrik kost og retter fra andre land. Middagene er også alltid rike på grønnsaker/salater. Kjøkkenet er også opptatt av å serverer middagsretter som er valgt av elevene. Menyen er variert, og vi kan legge opp til temadager som f.eks potetdag, italiensk dag osv. På en godværsdag, kan kjøkkengjengen finne på å flytte ut og servere middag.

Kveldsmat serveres med hjelp av elevene (kjøkkentjeneste) Det består av brød og pålegg samt frukt og grønsaker.

Dersom man har behov for noe mellommåltid i løpet av dagen, er det anledning til å smøre egen matpakke under brødmåltida. Av drikke har vi både eple- og appelsinjuice, samt lettmelk, skummet melk, kaffe og te Kjøkkenet opplever at både elever og gjester er tilfreds med skolens kosthold. Vi liker utfordringer og nye innspill, og liker å fornye oss.

4 måltider hver dag

I matsalen på Idrettsskolen serveres det 4 måltider hver dag. Frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Dette gjelder både skoledager og fridager (også hjemreisehelger).

Hvor ligger skolen?

Slik finner du veien til skolen

Skolen ligger ved fylkesvei 40 i Rollag kommune, i Buskerud fylke, midt i Numedal mellom skisentrene Kongsberg og Geilo - To timer fra Oslo.

Avstander

  • 45 minutter fra Kongsberg, FV 40
  • 1 1/2 time fra Drammen, E 134 til Kongsberg, videre FV 40
  • 2 timer fra Oslo, E 18 til Drammen, videre E 134 til Kongsberg, og FV 40
  • 2 timer Geilo, FV 40

Områder i nærheten

  • 1 minutt fra Numedalslågen
  • 20 minutter fra Trillemarka - Rollagfjell, Norges største skogsvernområde
  • 20 minutter fra Vegglifjell (sørlige del av Hardangervidda)
Lurer du på noe?
Lurer du på noe?
Se om vi allerede har svart på det!
Les ofte stilte spørsmål
Eller
Mer kontaktinformasjon