icon

Ballsport

Lengde:

Hel- og halvårskurs

Pris

fra

149350
69750
82400
,-

Dette er linja der ballfølelsen utfordres i en mengde varianter. Fra matching en mot en, til doublespill og videre til samhandling som et helt lag i mange forskjellige ballidretter.

Allsidig linje

En meget allsidig linje der du garantert vil få mange utfordringer, og oppleve ballidretter og andre aktiviteter som du kanskje ikke har prøvd deg på tidligere. Det viktigste er at du er glad i ballsport, og at du gjør ditt beste uansett idrett.

Fokus er delt mellom å utvikle egenferdighet og å lære metodikk/ øvelser knyttet til den enkelte idrett.

Vi jobber mye med relasjoner

Vi jobber mye med relasjoner, noe av det viktigste for oss er at du bidrar til å gjøre dine medelever bedre, og at elevene er flinke til å motivere og støtte hverandre. Hver elev vil få ansvaret for å instruere resten av gjengen i en eller flere økter gjennom skoleåret, der du selv er med på å velge idrett og tema.

Med både gutter og jenter er samhold og inkludering betydningsfullt i den aktive hverdagen.

Basistrening

De forløp vi har med basistrening vil være rettet opp imot de forskjellige ballidrettenes krav og forutsetninger.

Ballsport, Idrettsskolen Numedal folkehøgskole

Se video fra Ballsport

Forsmak til videre utdanning innen idrett

Ballsport kan være en forsmak for de som tenker å gå på NIH eller andre høgskoler med idrett.

NM for folkehøgskoler i volleyball

De siste årene har Idrettsskolen deltatt i NM for folkehøgskoler i volleyball, og stammen i laget kommer fra denne linjen. I 2023 vant vi gull i NM for folkehøgskoler.

Fra NM finale i 2023

Du vil gå igjennom:

 • Beachvolleyball / volleyball
 • Badminton
 • Fotball, utendørs og innendørs
 • Innebandy / ishockey / bandy
 • Håndball
 • Padeltennis / pickleball / tennis / squash
 • Ishockey / bandy
 • Vannpolo / undervannsrugby
 • Basketball
 • Golf / discgolf
 • Ultimate frisbee
 • Curling
 • Beachtennis
 • Crossnet
 • Lacrosse
 • KIN-ball
 • Snørugby
 • Spikeball

utradisjonelle ballidretter

Hvem passer linja for?

Vi har ingen krav til ferdigheter, selv om det kan være en fordel om du har en idrettslig bakgrunn i ett eller flere ballspill. Det tilrettelegges for at alle skal få mestringsfølelse ut fra sitt nivå.

Hva forventer vi av deg?

Vi ønsker elever som er motivert til å delta i allsidig ballspill. Vi håper at du er person som klarer å holde motivasjonen oppe gjennom hele året, også i de aktivitetene du kanskje ikke har vært borti før. Du må gjøre en innsats, og vi forventer at du «legger litt i potten» for å bedre egne ferdigheter, og at du bruker disse på å gjøre laget bedre.

Tilrettelegging

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Trenger du spesiell tilpasning er det fint om du orienterer skolen om det. Vi ønsker å integrere og tilrettelegge paraidrettsutøvere inn i allerede etablerte linjer på skolen.

volleyball

Turer du vil oppleve på linja

Felles skoletur

I desember drar vi på en ukes treningsleir til Lanzarote - Club La Santa.

Dette er et av verdens ledende sportssentre!

Stedet har kursledere som holder flere titalls forskjellige kurs hver dag. Du booker deg inn på 3 valgfrie kurs om dagen. Dette kan være organiserte treningsøkter eller trening på eget initiativ. Det er også mulighet for mange utflukter. For eksempel surfing, dykking og go-cart.

Målet med skoleturen er en treningsleir i fellesskap. Stedet er helt enormt så om du melder deg på dans eller yoga kan du regne med å gjøre dette sammen med godt over hundre andre personer. Det er nesten vanskelig å beskrive hvor varierte deres kurs er, men du kan finne du som høres gøy ut uansett hvilken treningsbakgrunn du har.

Det blir servert to buffetmåltider om dagen - frokost og middag. Frokosten inntar vi tidlig, slik at vi kommer tidlig i gang med treningen. Middagen er på kvelden. På disse måltidene kan en velge mellom mye godt.

Vi har avtale med en profesjonell surfeinstruktør som lærer oss hvordan bølgene skal tas.

På La Santa trener vi med mange av verdens beste idrettsutøvere.

Etter middagen på kvelden er det ofte show på ”Torvet”, og du er fri til å spille minigolf, biljard, dart eller danse på senterets eget diskotek.

Limnos, Hellas og La Nucia, Spania
Limnos, Hellas

På Ballsport har vi 3 turer til utlandet. Vår første reise er til Hellas i løpet av høsten. Denne turen går til Limnos, en øy øst for Athen. Her er det fantastiske muligheter for blant annet fotball, tennis, padeltennis, basketball, pickleball, beachvolleyball og spikeball. I tillegg til alle disse aktivitetene nyter vi det varme klimaet og den gode maten Hellas har å by på, en hel uke. Her er det også mulighet for å melde seg på gruppetimer som functional fitness, SUP, aqua-fitness og mer.

La Nucia, Spania

I løpet av våren drar vi på treningsleir til Spania, denne gangen til La Nucia. La Nucia er kåret til Europas beste småby på sport, og det er enkelt å skjønne hvorfor! Denne lille kommunen satser stort på sport, og har utbedret et vanvittig treningsanlegg som vi benytter oss av en hel uke. Her er det blant annet et friidrettsanlegg med hybrid gress fotballbane, 12 padle-tennisbaner, padbol, fitnessrom, og flere fotballbaner både med kunstgress og naturgress. Tennissenteret ligger heller ikke langt unna.
La Nucia ligger ikke så langt unna Alicante på Costa Blancakysten, og Benidorm er nærmeste nabo.

Noen av anleggene vi bruker på linja

Rollaghallen, skolens idrettshall

Flerbrukshall for ballspill, klatring, turn/akrobatikk

No items found.

Idrettsskolen har en egen idrettshall på skolens område. Hallen er tilrettelagt for

 • Ballspill, turn / akrobatikk og klatring / buldring
 • Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basketball og badminton
 • Turnaktivitet / akrobatik med heve- / senkegrop (foam-pit), stortrampoline, trampett og airfloor
 • Klatreveggen inneholder ruter med ulik vanskelighetsgrad og gir alle noe å bryne seg på.
  Vi har også utviklet vår egen buldrevegg.

...i tillegg kan du også hoppe stavsprang i hallen

les mer
Styrke- og functional fitness rom

Egne rom for functional-fitness, salaktiviteter, styrketrening og spinning

No items found.

Idrettsskolen har et eget styrkerom og functional fitness rom. Disse treningsrommene blir flittig brukt på fritida.

les mer
Beachvolleyballbaner

Vi har to beachvolleyballbaner som ligger sentralt på skolens område

No items found.

Idrettsskolen har to beachvolleyballbaner som ligger sentralt på skolens område - mellom internat, skolebygning og svømmehall. Banene blir flittig brukt og er en flott sosial arena.

les mer
Fotballanlegg

Vi har to gressbaner og en kunstgressbinge. Futsal i idrettshallen

No items found.

Vi har 2 egne fotballbaner, i tillegg en kunstgressbinge som ligger en innsidepasning unna gressbanene.Når Fotballinja vil ha litt forandring drar de ned til Lampeland og spiller på kunstgressbanen der.I vinterhalvåret brukes idrettshallen til å spille futsal. Her har vi også en flott foampit som kan brukes til keepertrening.

les mer
Svømmehallen

Vi har et 25 meters basseng med stupebrett, 1 meter svikt og 3 meter fast.

No items found.

Idrettsskolen har en egen svømmehall som ligger rett ved siden av Stabbursinternatet. Det er et stålbasseng som er 25 meter langt og har 5 baner.
I svømmehallen er det mulig å stupe fra 1 meter svikt og 3 meter fast.

Linjene bruker svømmehallen i sin undervisning. Det kan for eksempel være vannpolo, utholdenhetstrening, teknikktrening i ulike svømmearter, dristighet og mot. LinjeX bruker hallen blant annet til å trene eskimorulle i kajakk. I tillegg er det noen valgfag som bruker hallen.

les mer

Internatene og elevstuer

Internatene er en viktig arena for det sosiale liv og trivselen på skolen. Vi har plass til 103 elever, fordelt på de 4 internatene: Stabburet, Låven, Nansen og Nordstua.

De fleste elevene bor på dobbeltrom, der dusj og toalett er felles på gangen. Vaskemasin og tørketrommel finner du på alle internatene.

På Stabburet, Nansen, Nordstua og i skolebygningen har vi felles oppholdsrom - elevstuer.

I løpet av sommeren er det mulig å komme med spesielle ønsker / behov i forhold til hvor du vil bo eller bo sammen med på internatet.

Hva sier tidligere elever?

"

Det beste med å gå på Idrettsskolen er å alltid våkne opp til en variert hverdag. En hverdag fullpakket med fellesaktiviteter i form av spill, lek, konkurranser og mye annet morro! Det er lett å holde seg i aktivitet med de fantastiske fasilitetene Idrettsskolen har!

"
-
Isak Strandin
-
Ballsport
 • Fotballsko
 • Leggskinn
 • Joggesko
 • Innendørs sko med lys såle
 • Badetøy
 • Hockeyskøyter
 • Sykkel (Er en fordel i skolesammenheng)
 • Generelt treningstøy til både utendørs og innendørs aktivitet
Mangler du noe?

Vi har samarbeid med villmarks-butikken «Fjellkompaniet» på Veggli. Denne butikken ligger 10 km fra skolen og den har også nettbutikk. Som elev på Idrettsskolen får du 25% rabatt på mye av det du ikke har / trenger å kjøpe.

Linjelærer:

Tom Larsen

Linjelærer Ballsport
31 02 38 00

Ansatt som ballidrettslærer. Jeg kommer opprinnelig fra Lillesand. Har en mastergrad i idrett, kroppsøving og friluftsliv. Selv har jeg gått på fotball, svømming og basketball men trives også med det meste innenfor ballsport. På Idrettsskolen underviser jeg også i ulike valgfag og fellesfag. Jeg bor på tunet og du finner meg stort sett på styrkerommet eller i ballhallen.

Ansatt som ballidrettslærer. Jeg kommer opprinnelig fra Lillesand. Har en mastergrad i idrett, kroppsøving og friluftsliv. Selv har jeg gått på fotball, svømming og basketball men trives også med det meste innenfor ballsport. På Idrettsskolen underviser jeg også i ulike valgfag og fellesfag. Jeg bor på tunet og du finner meg stort sett på styrkerommet eller i ballhallen.

Pris:
Skoleåret 2024/25

149350

,-
Hva er inkludert i prisen?
Halvårskurs, høst 2024

82400

,-
Hva er inkludert i prisen?
Halvårskurs, vår 2025

69750

,-
Hva er inkludert i prisen?

Vi gleder oss til å se deg!

Vi støtter deg når du trenger det, pusher deg når det er nødvendig, utfordrer, veileder, lytter, trener og løser livets gåter i lag med deg. Sammen bygger vi et godt mestringsmiljø for læring.

Lurer du på noe?
Lurer du på noe?
Se om vi allerede har svart på det!
Les ofte stilte spørsmål
Eller
Mer kontaktinformasjon