Dette er linja der ballfølelsen utfordres i en mengde varianter. Fra matching en mot en, til doublespill og videre til samhandling som et helt lag i mange forskjellige ballidretter.
En meget allsidig linje der du garantert vil få mange utfordringer, og oppleve ballidretter og andre aktiviteter som du kanskje ikke har prøvd deg på tidligere. Det viktigste er at du er glad i ballsport, og at du gjør ditt beste uansett idrett.
Fokus er delt mellom å utvikle egenferdighet og å lære metodikk/ øvelser knyttet til den enkelte idrett.
Vi jobber mye med relasjoner, noe av det viktigste for oss er at du bidrar til å gjøre dine medelever bedre, og at elevene er flinke til å motivere og støtte hverandre. Hver elev vil få ansvaret for å instruere resten av gjengen i en eller flere økter gjennom skoleåret, der du selv er med på å velge idrett og tema.
Med både gutter og jenter er samhold og inkludering betydningsfullt i den aktive hverdagen.
De forløp vi har med basistrening vil være rettet opp imot de forskjellige ballidrettenes krav og forutsetninger.
Ballsport kan være en forsmak for de som tenker å gå på NIH eller andre høgskoler med idrett.
De siste årene har Idrettsskolen deltatt i NM for folkehøgskoler i volleyball, og stammen i laget kommer fra denne linjen. I 2023 vant vi gull i NM for folkehøgskoler.
Vi har ingen krav til ferdigheter, selv om det kan være en fordel om du har en idrettslig bakgrunn i ett eller flere ballspill. Det tilrettelegges for at alle skal få mestringsfølelse ut fra sitt nivå.
Vi ønsker elever som er motivert til å delta i allsidig ballspill. Vi håper at du er person som klarer å holde motivasjonen oppe gjennom hele året, også i de aktivitetene du kanskje ikke har vært borti før. Du må gjøre en innsats, og vi forventer at du «legger litt i potten» for å bedre egne ferdigheter, og at du bruker disse på å gjøre laget bedre.
Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Trenger du spesiell tilpasning er det fint om du orienterer skolen om det. Vi ønsker å integrere og tilrettelegge paraidrettsutøvere inn i allerede etablerte linjer på skolen.
I desember drar vi på en ukes treningsleir til Lanzarote - Club La Santa.
Dette er et av verdens ledende sportssentre!
Stedet har kursledere som holder flere titalls forskjellige kurs hver dag. Du booker deg inn på 3 valgfrie kurs om dagen. Dette kan være organiserte treningsøkter eller trening på eget initiativ. Det er også mulighet for mange utflukter. For eksempel surfing, dykking og go-cart.
Målet med skoleturen er en treningsleir i fellesskap. Stedet er helt enormt så om du melder deg på dans eller yoga kan du regne med å gjøre dette sammen med godt over hundre andre personer. Det er nesten vanskelig å beskrive hvor varierte deres kurs er, men du kan finne du som høres gøy ut uansett hvilken treningsbakgrunn du har.
Det blir servert to buffetmåltider om dagen - frokost og middag. Frokosten inntar vi tidlig, slik at vi kommer tidlig i gang med treningen. Middagen er på kvelden. På disse måltidene kan en velge mellom mye godt.
Vi har avtale med en profesjonell surfeinstruktør som lærer oss hvordan bølgene skal tas.
På La Santa trener vi med mange av verdens beste idrettsutøvere.
Etter middagen på kvelden er det ofte show på ”Torvet”, og du er fri til å spille minigolf, biljard, dart eller danse på senterets eget diskotek.
På Ballsport har vi 3 turer til utlandet. Vår første reise er til Hellas i løpet av høsten. Denne turen går til Limnos, en øy øst for Athen. Her er det fantastiske muligheter for blant annet fotball, tennis, padeltennis, basketball, pickleball, beachvolleyball og spikeball. I tillegg til alle disse aktivitetene nyter vi det varme klimaet og den gode maten Hellas har å by på, en hel uke. Her er det også mulighet for å melde seg på gruppetimer som functional fitness, SUP, aqua-fitness og mer.
I løpet av våren drar vi på treningsleir til Spania, denne gangen til La Nucia. La Nucia er kåret til Europas beste småby på sport, og det er enkelt å skjønne hvorfor! Denne lille kommunen satser stort på sport, og har utbedret et vanvittig treningsanlegg som vi benytter oss av en hel uke. Her er det blant annet et friidrettsanlegg med hybrid gress fotballbane, 12 padle-tennisbaner, padbol, fitnessrom, og flere fotballbaner både med kunstgress og naturgress. Tennissenteret ligger heller ikke langt unna.
La Nucia ligger ikke så langt unna Alicante på Costa Blancakysten, og Benidorm er nærmeste nabo.
Flerbrukshall for ballspill, klatring, turn/akrobatikk
Idrettsskolen har en egen idrettshall på skolens område. Hallen er tilrettelagt for
...i tillegg kan du også hoppe stavsprang i hallen
Egne rom for functional-fitness, salaktiviteter, styrketrening og spinning
Idrettsskolen har et eget styrkerom og et functional fitness rom. Disse treningsrommene blir flittig brukt på fritida.
Styrkerommet har tredemøller, legpress, flat- skråbenk, manualer, pull up bar, dipsstativ, multigym, cabelcross og diverse småutstyr.
Funktionalrommet har kettlebells, vektstenger, slamballs, wallball, D-ball, logpress, row- ski- bike erg, assault bike, yoke, pull up stenger, slede, ab mattes og foamrollers.
Vi har to beachvolleyballbaner som ligger sentralt på skolens område
Idrettsskolen har to beachvolleyballbaner som ligger sentralt på skolens område - mellom internat, skolebygning og svømmehall. Banene blir flittig brukt og er en flott sosial arena.
Vi har to gressbaner og en kunstgressbinge. Futsal i idrettshallen
Vi har 2 egne fotballbaner, i tillegg til en kunstgressbinge. Når Fotballinja vil ha litt forandring drar de ned til Lampeland og spiller på kunstgressbanen der. I vinterhalvåret brukes idrettshallen til å spille futsal. Her har vi også en flott foampit som kan brukes til keepertrening.
Vi har et 25 meters basseng med stupebrett, 1 meter svikt og 3 meter fast.
Idrettsskolen har en egen svømmehall som ligger rett ved siden av Stabbursinternatet.
Det er et stålbasseng som er 25 meter langt og har 5 baner.
I svømmehallen er det mulig å stupe fra 1 meter svikt og 3 meter fast.
Linjene bruker svømmehallen i sin undervisning. Det kan for eksempel være vannpolo, utholdenhetstrening, teknikktrening i ulike svømmearter, dristighet og mot. LinjeX bruker hallen blant annet til å trene eskimorulle i kajakk. I tillegg er det noen valgfag som bruker hallen.
Internatene er en viktig arena for det sosiale liv og trivselen på skolen. Vi har plass til 103 elever, fordelt på de 4 internatene: Stabburet, Låven, Nansen og Nordstua.
De fleste elevene bor på dobbeltrom, der dusj og toalett er felles på gangen. Vaskemasin og tørketrommel finner du på alle internatene.
På Stabburet, Nansen, Nordstua og i skolebygningen har vi felles oppholdsrom - elevstuer.
I løpet av sommeren er det mulig å komme med spesielle ønsker / behov i forhold til hvor du vil bo eller bo sammen med på internatet.
Det beste med å gå på Idrettsskolen er å alltid våkne opp til en variert hverdag. En hverdag fullpakket med fellesaktiviteter i form av spill, lek, konkurranser og mye annet morro! Det er lett å holde seg i aktivitet med de fantastiske fasilitetene Idrettsskolen har!
Vi har samarbeid med villmarks-butikken «Fjellkompaniet» på Veggli. Denne butikken ligger 10 km fra skolen og den har også nettbutikk. Som elev på Idrettsskolen får du 25% rabatt på mye av det du ikke har / trenger å kjøpe.
Vi støtter deg når du trenger det, pusher deg når det er nødvendig, utfordrer, veileder, lytter, trener og løser livets gåter i lag med deg. Sammen bygger vi et godt mestringsmiljø for læring.