icon

Fotball

Lengde:

Hel- og halvårskurs

Pris

fra

149350
69750
82400
,-

Vil du bli en bedre fotballspiller? Hva er vel bedre enn å bruke et helt år på å utvikle deg i fotball? Her legger vi til rette for at du skal bli best mulig – og det sammen med andre som lever og ånder for det samme.

Faglig sterk trener

Fotball er en idrett med lang tradisjon. På Idrettsskolen får du en faglig sterk trener med full fokus på å videreutvikle deg som fotballspiller, individuelt og lagmessig. Trening på individuelle ferdigheter og relasjonelle ferdigheter står sentralt på planen.

Individuell utvikling

Undervisningen på skolen består av øvelser, aktiviteter og kamper som bidrar til at du får et godt og utviklende fotballår. Vi tilrettelegger for at du vil få en best mulig individuell utvikling. I en del av undervisningen blir det differensiert ut fra hver enkelt sine ferdigheter.

Spillersamtaler

Samarbeid mellom elev og trener er viktig for å oppnå utvikling. Derfor har vi gjennom året spillersamtaler i tillegg til kontinuerlig tilbakemeldinger.

Fotballinja, Idrettsskolen Numedal folkehøgskole

Se video fra Fotballinja

Kamper

I løpet av året spiller vi mange fotballkamper mot ulike lag, andre folkehøgskolelag og klubber i nærheten. Det er både 11'er kamper, 7'er kamper og futsalkamper. Alt dette for å få et best mulig fotballtilbud på skolen.

Fotballjentene på skolen har et tilbud om å spille sammen med et lokalt lag i seriesystemet.

Vi har inspirasjonsturer for å se både eliteserielag og landskamper.

I tillegg drar vi på turneringer. Alle kamper blir evaluert og diskutert. Vi har også inspirasjonsturer for å se både eliteserielag og landskamper.

Hver kamp blir evaluert og diskutert.

Treningsleirer

Vi drar på 3 flotte treningsleire i løpet av skoleåret. Alle disse 3 er i sydlige strøk. Om høsten drar vi til Spania / Hellas på linjetur sammen med Ballsport.

I desember avslutter vi halvåret med en skoletur til Lanzarote og Club La Santa som er en av verdens ledende treningssentre.

I vårhalvåret drar vi til Kypros og Agia Napa.

Fotballkamp mot Rønningen

Innhold på linja

 • Teknikk trening
 • Kamper og turneringer
 • Basistrening
 • Spillersamtaler
 • Kampanalyse
 • Fotballtennis
 • Fotballgolf
 • Futsal
 • Mulighet til å spille på lokale lag
 • Fotballtrening 5 dager i uka
 • 3 treningsleirer
 • Landskamper - Eliteseriekamper

Andre aktiviteter vi er innom

For å få litt variasjon i treningene er vi innom noen andre aktiviteter.

Det kan være: Padeltennis, teambuilding, agility, aktivitet i svømmehall, FIFA, konkurranser med forskjellige morsomme utfordringer, «snøballkrig»+ div

Hvem passer linja for?

Du må ha interesse for å trene for å bli en bedre fotballspiller. Vi forventer av deg at du er deltakende og bidrar positivt inn i et miljø!

Tilrettelegging

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Trenger du spesiell tilpasning er det fint om du orienterer skolen om det. Vi ønsker å integrere og tilrettelegge paraidrettsutøvere inn i allerede etablerte linjer på skolen.

Fotballkamp mot Røyken og Spikkestad

Turer du vil oppleve på linja

Felles skoletur

I desember drar vi på en ukes treningsleir til Lanzarote - Club La Santa.

Dette er et av verdens ledende sportssentre!

Stedet har kursledere som holder flere titalls forskjellige kurs hver dag. Du booker deg inn på 3 valgfrie kurs om dagen. Dette kan være organiserte treningsøkter eller trening på eget initiativ. Det er også mulighet for mange utflukter. For eksempel surfing, dykking og go-cart.

Målet med skoleturen er en treningsleir i fellesskap. Stedet er helt enormt så om du melder deg på dans eller yoga kan du regne med å gjøre dette sammen med godt over hundre andre personer. Det er nesten vanskelig å beskrive hvor varierte deres kurs er, men du kan finne du som høres gøy ut uansett hvilken treningsbakgrunn du har.

Det blir servert to buffetmåltider om dagen - frokost og middag. Frokosten inntar vi tidlig, slik at vi kommer tidlig i gang med treningen. Middagen er på kvelden. På disse måltidene kan en velge mellom mye godt.

Vi har avtale med en profesjonell surfeinstruktør som lærer oss hvordan bølgene skal tas.

På La Santa trener vi med mange av verdens beste idrettsutøvere.

Etter middagen på kvelden er det ofte show på ”Torvet”, og du er fri til å spille minigolf, biljard, dart eller danse på senterets eget diskotek.

Limnos, Hellas og La Nucia, Spania
Limnos, Hellas

På Ballsport har vi 3 turer til utlandet. Vår første reise er til Hellas i løpet av høsten. Denne turen går til Limnos, en øy øst for Athen. Her er det fantastiske muligheter for blant annet fotball, tennis, padeltennis, basketball, pickleball, beachvolleyball og spikeball. I tillegg til alle disse aktivitetene nyter vi det varme klimaet og den gode maten Hellas har å by på, en hel uke. Her er det også mulighet for å melde seg på gruppetimer som functional fitness, SUP, aqua-fitness og mer.

La Nucia, Spania

I løpet av våren drar vi på treningsleir til Spania, denne gangen til La Nucia. La Nucia er kåret til Europas beste småby på sport, og det er enkelt å skjønne hvorfor! Denne lille kommunen satser stort på sport, og har utbedret et vanvittig treningsanlegg som vi benytter oss av en hel uke. Her er det blant annet et friidrettsanlegg med hybrid gress fotballbane, 12 padle-tennisbaner, padbol, fitnessrom, og flere fotballbaner både med kunstgress og naturgress. Tennissenteret ligger heller ikke langt unna.
La Nucia ligger ikke så langt unna Alicante på Costa Blancakysten, og Benidorm er nærmeste nabo.

Noen av anleggene vi bruker på linja

Fotballanlegg

Vi har to gressbaner og en kunstgressbinge. Futsal i idrettshallen

No items found.

Vi har 2 egne fotballbaner, i tillegg en kunstgressbinge som ligger en innsidepasning unna gressbanene.Når Fotballinja vil ha litt forandring drar de ned til Lampeland og spiller på kunstgressbanen der.I vinterhalvåret brukes idrettshallen til å spille futsal. Her har vi også en flott foampit som kan brukes til keepertrening.

les mer
Rollaghallen, skolens idrettshall

Flerbrukshall for ballspill, klatring, turn/akrobatikk

No items found.

Idrettsskolen har en egen idrettshall på skolens område. Hallen er tilrettelagt for

 • Ballspill, turn / akrobatikk og klatring / buldring
 • Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basketball og badminton
 • Turnaktivitet / akrobatik med heve- / senkegrop (foam-pit), stortrampoline, trampett og airfloor
 • Klatreveggen inneholder ruter med ulik vanskelighetsgrad og gir alle noe å bryne seg på.
  Vi har også utviklet vår egen buldrevegg.

...i tillegg kan du også hoppe stavsprang i hallen

les mer
Styrke- og functional fitness rom

Egne rom for functional-fitness, salaktiviteter, styrketrening og spinning

No items found.

Idrettsskolen har et eget styrkerom og functional fitness rom. Disse treningsrommene blir flittig brukt på fritida.

les mer
Svømmehallen

Vi har et 25 meters basseng med stupebrett, 1 meter svikt og 3 meter fast.

No items found.

Idrettsskolen har en egen svømmehall som ligger rett ved siden av Stabbursinternatet. Det er et stålbasseng som er 25 meter langt og har 5 baner.
I svømmehallen er det mulig å stupe fra 1 meter svikt og 3 meter fast.

Linjene bruker svømmehallen i sin undervisning. Det kan for eksempel være vannpolo, utholdenhetstrening, teknikktrening i ulike svømmearter, dristighet og mot. LinjeX bruker hallen blant annet til å trene eskimorulle i kajakk. I tillegg er det noen valgfag som bruker hallen.

les mer

Internatene og elevstuer

Internatene er en viktig arena for det sosiale liv og trivselen på skolen. Vi har plass til 103 elever, fordelt på de 4 internatene: Stabburet, Låven, Nansen og Nordstua.

De fleste elevene bor på dobbeltrom, der dusj og toalett er felles på gangen. Vaskemasin og tørketrommel finner du på alle internatene.

På Stabburet, Nansen, Nordstua og i skolebygningen har vi felles oppholdsrom - elevstuer.

I løpet av sommeren er det mulig å komme med spesielle ønsker / behov i forhold til hvor du vil bo eller bo sammen med på internatet.

Hva sier tidligere elever?

"

Kombinasjonen av gode fasiliteter og lærere med god og variert kompetanse gir fantastiske muligheter til å prøve nye idretter og treningsformer.

"
-
Haakon Caspersen
-
Fotball
 • Fotballsko, kunstgress og gress
 • Innesko med lys såle
 • Leggskinn

Siden vi også har en del trening i svømmehall så trenger du badetøy.  Ellers er det praktisk å ha sykkel.

Mangler du noe?

Vi har samarbeid med villmarks-butikken «Fjellkompaniet» på Veggli. Denne butikken ligger 10 km fra skolen og den har også nettbutikk. Som elev på Idrettsskolen får du 25% rabatt på mye av det du ikke har / trenger å kjøpe.

Linjelærer:

Sigurd Simpson-Larsen

Linjelærer Fotball

Har jobba med idrett og fotball de siste 20 åra. Er utdanna UEFA – B trener. Trener lag på klubb og kretsnivå. Som skole så har vi samarbeid med fotballkretsen.
Har jobba 1,5 år som sportssjef i fotballklubb. Stort sett består dagen av fotball og trening.

4 års Høgskoleutdanning i idrett.
Spilt aktivt fotball på senior nivå i 20 år.
F.B.K Voss, Alta IF, Bossekopp, Flint, Bærum.

Har jobba med idrett og fotball de siste 20 åra. Er utdanna UEFA – B trener. Trener lag på klubb og kretsnivå. Som skole så har vi samarbeid med fotballkretsen.
Har jobba 1,5 år som sportssjef i fotballklubb. Stort sett består dagen av fotball og trening.

4 års Høgskoleutdanning i idrett.
Spilt aktivt fotball på senior nivå i 20 år.
F.B.K Voss, Alta IF, Bossekopp, Flint, Bærum.

Pris:
Skoleåret 2024/25

149350

,-
Hva er inkludert i prisen?
Halvårskurs, høst 2024

82400

,-
Hva er inkludert i prisen?
Halvårskurs, vår 2025

69750

,-
Hva er inkludert i prisen?

Vi gleder oss til å se deg!

Vi støtter deg når du trenger det, pusher deg når det er nødvendig, utfordrer, veileder, lytter, trener og løser livets gåter i lag med deg. Sammen bygger vi et godt mestringsmiljø for læring.

Lurer du på noe?
Lurer du på noe?
Se om vi allerede har svart på det!
Les ofte stilte spørsmål
Eller
Mer kontaktinformasjon