icon

Allsidig E-sport

Lengde:

Hel- og halvårskurs

Pris

fra

149850
75500
77150
,-

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole tilbyr en allsidig E-sport linje! Japan står for tur i mars, etter at vi har vært på verdens største digitale festival, DreamHack i Sverige, og felles skoletur til Lanzarote.

Kamp og allsidig trening

Her på skolen liker vi allsidigheten innen E-sport og har forståelse for viktigheten av muligheten til selvtrening. Du lager derfor din egen fagplan med målene som du har lyst til å oppnå i de spillene du ønsker å bli bedre i. Hovedsakelig bruker du linjetiden til å nå dine mål, eller å trene mot fremtidige turneringer.

En gang i uken spiller vi et bestemt spill sammen, satt opp som en turnering. De fleste av spillene er online multiplayer, men vi beveger oss også mot «speedrun», nostalgiske retrospill som StarCraft og mer praktiske spill som GuitarHero, dansematter eller VR. Du får også et foredrag i uken, basert på forskjellige temaer innen E-sport. Denne linjen baserer seg på å få med mangfoldet av spill som det profesjonelt konkurreres i.

Fysisk trening

De andre linjene som skolen tilbyr er innen idrett og friluftsliv. På skolen har vi opparbeidet oss flotte treningsanlegg som innbyr til allsidig trening. Vi på E-sportlinja har derfor tilgang til morsom og variert trening som vi tilpasser vårt nivå. Du må ikke være sprek for å delta på skolens E-sportslinje, men her har du muligheten til å bli det.

Turer og treningsleirer

Vi følger de store internasjonale og profesjonelle turneringer. Vi reiser til Sverige for å oppleve verdens største digitale festival: DreamHack. I desember drar hele skolen til Lanzarote og Club La Santa. Et av verdens største og beste treningsresorter, hvor du kan velge og vrake mellom alt mulig av aktiviteter og treningsmetoder.

Linjeturen på våren går til Tokyo hvor vi opplever kulturelle severdigheter og besøker relevante steder for linjen. Du finner mer informasjon om turen til Tokyo nedenfor.

Hvem passer linja for?

Vi har ingen krav til ferdigheter og du kan komme på det nivået du er. Som klasse jobber vi med kommunikasjon, konsentrasjon, reaksjonsevne og lagarbeid, og vi hjelper deg med å tenke strategisk og taktisk.

Hva forventer vi av deg?

Vi ønsker elever som er motivert til å delta i undervisningen. Vi jobber mye med relasjoner og noe av det viktigste for oss er at du bidrar og gjør dine medelever bedre. I klasserommet skal det det være positiv stemning, og tilbakemeldinger skal bli gitt på en oppløftene måte.

Tilrettelegging

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Trenger du spesiell tilpasning er det fint om du orienterer skolen om det. Vi ønsker å integrere og tilrettelegge paraidrettsutøvere inn i allerede etablerte linjer på skolen.

Dette utstyret finnes på skolen

 • Du får din egen pultplass.
 • Din egen nettverkskabel (kat6).
 • Skolens nett gir deg en nedlastning på om lag 100mb/s.
 • Din egen skjøteledning med 5 strømuttak.

Felles skoletur

I desember drar vi på en ukes treningsleir til Lanzarote - Club La Santa.

Dette er et av verdens ledende sportssentre!

Stedet har kursledere som holder flere titalls forskjellige kurs hver dag. Du booker deg inn på 3 valgfrie kurs om dagen. Dette kan være organiserte treningsøkter eller trening på eget initiativ. Det er også mulighet for mange utflukter. For eksempel surfing, dykking og go-cart.

Målet med skoleturen er en treningsleir i fellesskap. Stedet er helt enormt så om du melder deg på dans eller yoga kan du regne med å gjøre dette sammen med godt over hundre andre personer. Det er nesten vanskelig å beskrive hvor varierte deres kurs er, men du kan finne du som høres gøy ut uansett hvilken treningsbakgrunn du har.

Det blir servert to buffetmåltider om dagen - frokost og middag. Frokosten inntar vi tidlig, slik at vi kommer tidlig i gang med treningen. Middagen er på kvelden. På disse måltidene kan en velge mellom mye godt.

Vi har avtale med en profesjonell surfeinstruktør som lærer oss hvordan bølgene skal tas.

På La Santa trener vi med mange av verdens beste idrettsutøvere.

Etter middagen på kvelden er det ofte show på ”Torvet”, og du er fri til å spille minigolf, biljard, dart eller danse på senterets eget diskotek.

Linjetur, Tokyo

Linjeturen går til Tokyo hvor vi opplever kulturelle severdigheter og besøker relevante steder for linjen.

Vi skal besøke de ville shoppinggatene, være på Red Tokyo Tower,  besøke vakre templer, vandre over Shibuya Crossing, og oppleve byens 634 meter høye tårn med den sykeste utsikten over byen. Det er så klart snakk om Tokyo Skytree, som vi for øvrig bor 10 minutter gangavstand ifra. Fra tårnet er det lett å kjenne seg igjen og du kan derfor enkelt finne tilbake hjem. Før turen tar vi hensyn til ønsker fra klassen. i fjor ble det for eksempel foreslått ting som vi endte opp med å gjøre som klasse: Cat-cafe, tokyo sin store dyrepark, spennende museeum og noen ville ta en tur til den ikoniske trappen fra Your Name.

Noen av anleggene vi bruker på linja

Styrke- og functional fitness rom

Egne rom for functional-fitness, salaktiviteter, styrketrening og spinning

No items found.

Idrettsskolen har et eget styrkerom og et functional fitness rom. Disse treningsrommene blir flittig brukt på fritida.

Styrkerommet har tredemøller, legpress, flat- skråbenk, manualer, pull up bar, dipsstativ, multigym, cabelcross og diverse småutstyr.

Funktionalrommet har kettlebells, vektstenger, slamballs, wallball, D-ball, logpress, row- ski- bike erg, assault bike, yoke, pull up stenger, slede, ab mattes og foamrollers.

les mer
Danse- og fitnessal

Idrettsskolen har en egen danse- og fitnessal

No items found.

Idrettsskolen har en egen danse- og fitnessal i underetasjen i svømmehallbygningen. Liste over Fitness- utstyr: Kettlebells, Strikker, Medisinballer, Hoppetau, Slynge, Skumrulle, Bulgarian bags, Vektvester, Stepkasser, Fitballer, Bodypump vektsett

les mer
Svømmehallen

Vi har et 25 meters basseng med stupebrett, 1 meter svikt og 3 meter fast.

No items found.

Idrettsskolen har en egen svømmehall som ligger rett ved siden av Stabbursinternatet.
Det er et stålbasseng som er 25 meter langt og har 5 baner.
I svømmehallen er det mulig å stupe fra 1 meter svikt og 3 meter fast.

Linjene bruker svømmehallen i sin undervisning. Det kan for eksempel være vannpolo, utholdenhetstrening, teknikktrening i ulike svømmearter, dristighet og mot. LinjeX bruker hallen blant annet til å trene eskimorulle i kajakk. I tillegg er det noen valgfag som bruker hallen.

les mer
Rollaghallen, skolens idrettshall

Flerbrukshall for ballspill, klatring, turn/akrobatikk

No items found.

Idrettsskolen har en egen idrettshall på skolens område. Hallen er tilrettelagt for

 • Ballspill, turn / akrobatikk og klatring / buldring
 • Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basketball og badminton
 • Turnaktivitet / akrobatik med heve- / senkegrop (foam-pit), stortrampoline, trampett og airfloor
 • Klatreveggen inneholder ruter med ulik vanskelighetsgrad og gir alle noe å bryne seg på.
  Vi har også utviklet vår egen buldrevegg.

...i tillegg kan du også hoppe stavsprang i hallen

les mer

Internatene og elevstuer

Internatene er en viktig arena for det sosiale liv og trivselen på skolen. Vi har plass til 103 elever, fordelt på de 4 internatene: Stabburet, Låven, Nansen og Nordstua.

De fleste elevene bor på dobbeltrom, der dusj og toalett er felles på gangen. Vaskemasin og tørketrommel finner du på alle internatene.

På Stabburet, Nansen, Nordstua og i skolebygningen har vi felles oppholdsrom - elevstuer.

I løpet av sommeren er det mulig å komme med spesielle ønsker / behov i forhold til hvor du vil bo eller bo sammen med på internatet.

Hva sier tidligere elever?

"

Noe av det mest merkverdige er det sosiale livet på skolen. Det er alltid folk å gjøre noe med, må det være å trene, se film eller prate med. Alle blir ganske sammensveiset.

"
-
David Hadeish
-
Allsidig E-sport
 • Egen pc
 • Skjerm
 • Tastatur
 • Mus
 • Gamingstol om du har dette
Mangler du noe?

Vi har samarbeid med villmarks-butikken «Fjellkompaniet» på Veggli. Denne butikken ligger 10 km fra skolen og den har også nettbutikk. Som elev på Idrettsskolen får du 25% rabatt på mye av det du ikke har / trenger å kjøpe.

Linjelærer:

Dan-Elias Brevig

Lærer Allsidig E-sport

Jeg kommer ifra skolens nabobygd: Veggli. Min mastergrad i musikk er fra Universitetet i Oslo og min praktisk-pedagogiske utdanning tok jeg i Notodden.

På fritiden spiller jeg i metalbandet Assimilate og produserer acapellaversjoner av forskjellige sanger på YouTube under navnet Synth000.

På skolen underviser jeg i kreative valgfag som Musikk, Visuell Kunst og editering av media.​

Jeg kommer ifra skolens nabobygd: Veggli. Min mastergrad i musikk er fra Universitetet i Oslo og min praktisk-pedagogiske utdanning tok jeg i Notodden.

På fritiden spiller jeg i metalbandet Assimilate og produserer acapellaversjoner av forskjellige sanger på YouTube under navnet Synth000.

På skolen underviser jeg i kreative valgfag som Musikk, Visuell Kunst og editering av media.​

Pris:
Skoleåret 2024/25

149850

,-
Hva er inkludert i prisen?
Halvårskurs, høst 2024

77150

,-
Hva er inkludert i prisen?
Halvårskurs, vår 2025

75500

,-
Hva er inkludert i prisen?

Vi gleder oss til å se deg!

Vi støtter deg når du trenger det, pusher deg når det er nødvendig, utfordrer, veileder, lytter, trener og løser livets gåter i lag med deg. Sammen bygger vi et godt mestringsmiljø for læring.

Lurer du på noe?
Lurer du på noe?
Se om vi allerede har svart på det!
Les ofte stilte spørsmål
Eller
Mer kontaktinformasjon